Ja es va aproximant el nadal. Encara no saps què portar als sopars? Nosaltres et proposem que sorprengues a la resta de comensals amb un dels dolços valencians més tradicionals que hi ha: els rotllets d’anís. Es tracta d’una recepta fàcil i ràpida de preparar, que agradaran a tot el món i que segur que els nostres amics i familiars agraïxen ja siga com a postres o com a ressopó. Més enllà de les dates nadalenques, els rotllets d’anís ho podem preparar tot l’any, i segur que els més menuts disfruten amb nosaltres fent estos riquíssims dolços.

Ingredients

  • Un got d’oli d’oliva
  • Un got de  CASSALLA CERVERÓ
  • Mig got de sucre Farina (la quantitat dependrà de la farina que admeta la massa)
  • Sucre glas
  • També podem utilitzar ratlladura de llima

Preparació

Per a començar agafarem un bol gran i mesclarem l’oli amb el got de CASSALLA CERVERÓ, el mig got de sucre i la ratlladura de la llima. Mentres afegim la farina (poc a poc) al bol no deixarem de remoure la mescla en cap moment. Al final ens hauria de quedar una massa homogènia i elàstica que posarem damunt d’una taula o una taula enfarinada.

Treballarem esta massa fins que estiga al punt. Llavors, l’estenem amb un corró de cuina i la dividirem en porcions més o menys de la mateixa grandària. El següent pas és donar forma cilíndrica a cada una d’estes porcions. Han de ser cilindres llargs, que al final tancarem perquè tinguen la forma del rotllet.

Farem este procés tros a tros, i a mesura que tinguem els rotllets els anirem posant en una llanda o una safata de forn greixada. Quan els tinguem tots, els fiquem en el forn a una temperatura mitjana -uns 150ºC-.

No els perdrem de vista, ja que quan estiguen daurats els traurem. L’últim pas,  traure’ls del forn i mentres encara seguisquen calents, serà empolvorar-los o arrebossar-los amb el sucre glas. Ara ja només ens quedarà esperar que es refreden per a poder menjar-los.

Per a conservar-los, els podem guardar en un bot de vidre hermètic. Ens aguantaran prou dies sense perdre el seu sabor o la seua textura.