Sembla el altre dia quan encara sobreixien de la destilería les llargues cues amb les maraixetes de vidre envoltes amb vimet. O quan encara es pegaben a ma totes les pegatines de cada elaboració.

I la veritat ès que la esència de la destilería no ha cambiat gens. Tot es modernitza per poder seguir avançant. Però tots els processos que realment ens identifiquen i ens diferencien segueixen intactes.

Apart de ser experts en anisats, eren molts productes els que es elaboraven; Pepermint, Anis Dulcinea, Ginebra Seca, Crema de Moka, Anis el Fallero, i molts més.. Pero hi ha una que sempre ha destacat:  La Cassalla Cerveró

Sols es una beguda? Nosaltres la considerem un be que perteneix a tots els valencians, que han fet propi, que ens uneix, i que en caracteritza. ¿Qui no recorda al seu avi, tio, pare, amiga o germà, en aquell instant abans de començar un “esmorsaret”, en el que algu crida: “Ens fem l’arrancaora”? Aquella expressió volia dir més que sols fer-se un chupitet de Cassalla Cerveró amb amics, era la señal de que anaba a ser un gran día que sols acababa de començar. O quan s’estava fent la paella tota la colla de amics i amigues es reunien front al caldero, brindaven amb Cassalla i apareixia un somriure. Aquell acte realment volia dir que no importaba el resultat de la paella, importaba el fet de estar tots junts disfrutant amb compañía.

I es exactament eixo el que la Cassalla Cerveró sempre ha representat, un moment de somriures, amics i diversió.  Sense oblidar mai la festa valenciana, LES FALLES, on la nostra beguda mai pot faltar! I no es mes veritat que en cualsevol casal de falles, quan es crida allò de: Cassalletaaaa!! Qui ne vol?? No importa si tens 23, 45 o 69 tots es reuneixen per a brindar al voltant duna mateixa beguda i alçen el braç per demanar-ne una!

Justament, será al 2020 on la Destilería Cerveró amb la 4ª generació al càrrec de la gerencia, cel.lebrarà 85 anys. Volem fero d’una manera molt especial. Amb una botella única i autèntica. Amb detalls grabats en el vidre que tenen un gran significat, com les flames al coll de la botella, ja que son un element indispensable en la vida dels valencians; per a cremar una falla, fer una paella a llenya. I a nosaltres, com a empresa també, donç encara seguim elaborant amb el mateix mètode desde 1935 i destilant amb llenya de taronjer.

Altre detall que hem inclòs a la botella es l’antic escut de Cullera, i el que no podía faltar es el seu origen, el nom del poble i de València, per a no oblidar mai d’on venim inclús que seguim avançant!

Destileria Cerveró