Home/Blog/Recepta de rotllets d’anís, dolç valencià tradicional

Recepta de rotllets d’anís, dolç valencià tradicional

Ja es va aproximant el nadal. Encara no saps què portar als sopars? Nosaltres et proposem que sorprengues a la resta de comensals amb un dels dolços valencians més tradicionals que hi ha: els rotllets d’anís. Es tracta d’una recepta fàcil i ràpida de preparar, que agradaran a tot el món i que segur que els nostres amics i familiars agraïxen ja siga com a postres o com a ressopó. Més enllà de les dates nadalenques, els rotllets d’anís ho podem preparar tot l’any, i segur que els més menuts disfruten amb nosaltres fent estos riquíssims dolços.

Ingredients

  • Un got d’oli d’oliva
  • Un got de  CASSALLA CERVERÓ
  • Mig got de sucre Farina (la quantitat dependrà de la farina que admeta la massa)
  • Sucre glas
  • També podem utilitzar ratlladura de llima

Preparació

Per a començar agafarem un bol gran i mesclarem l’oli amb el got de CASSALLA CERVERÓ, el mig got de sucre i la ratlladura de la llima. Mentres afegim la farina (poc a poc) al bol no deixarem de remoure la mescla en cap moment. Al final ens hauria de quedar una massa homogènia i elàstica que posarem damunt d’una taula o una taula enfarinada.

Treballarem esta massa fins que estiga al punt. Llavors, l’estenem amb un corró de cuina i la dividirem en porcions més o menys de la mateixa grandària. El següent pas és donar forma cilíndrica a cada una d’estes porcions. Han de ser cilindres llargs, que al final tancarem perquè tinguen la forma del rotllet.

Farem este procés tros a tros, i a mesura que tinguem els rotllets els anirem posant en una llanda o una safata de forn greixada. Quan els tinguem tots, els fiquem en el forn a una temperatura mitjana -uns 150ºC-.

No els perdrem de vista, ja que quan estiguen daurats els traurem. L’últim pas,  traure’ls del forn i mentres encara seguisquen calents, serà empolvorar-los o arrebossar-los amb el sucre glas. Ara ja només ens quedarà esperar que es refreden per a poder menjar-los.

Per a conservar-los, els podem guardar en un bot de vidre hermètic. Ens aguantaran prou dies sense perdre el seu sabor o la seua textura.

 

2017-11-24T09:29:53+00:00 24 noviembre, 2017|